NEWS

F A Q ~ Hızlı Cevaplar

Publicsh Time:2018-02-27 Read Times:3071 Add favorites

1- Netkafem Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Netkafem, internet kafe ihtiyaçları için tasarlanmış profesyonel internet kafe yönetim yazılımıdır. Kafelerin durumuna göre Diskli ve Disksiz kullanılabilir, yönetim olarak piyasadaki veri trafiğini en stabil şekilde yürüten yazılımdır. Çin’ de ki internet kafelerin %80’ nin üzerinde milyonlarca terminalin yönetimini yapan bu yazılım Çin'de de en yüksek verimli yazılım ünvanını taşımaktadır.


Netkafem birbiriyle ağ bağlantısı olan herhangi bir çalışma gurubunda hiçbir şart aranmaksızın kullanılabilir. Aynı zamanda okullarda ki bilgisayar labaratuvarlarında,  iş yerleri, ofis ortamları gibi birbirlerine bağlı bilgisayar kullanılan tüm ortamlarda kullanılmaya uygun en ekonomik ve performanslı programdır.



2- Bulut Güncelleme Teknolojisi Nedir?


Bulut Güncelleme; Bulut Teknolojisi ve Otomatik Güncellemenin birleşimi…


Bulut Güncelleme Teknolojisi sayesinde yeni çıkan oyunlar anında sunucularımıza eklenir,  online ve offline tüm oyunlar için güncelleme/mod/yama işlemleri otomatik yapılır, oyun arşivi sürekli geliştirilir.


Diğer sistem ve ya oyun arşivlerinin aksine işletmeler, sunucularda bulunan içeriklerin istediği kadarını istediği zaman indirir, böylece yalnızca oyuncularının istediği oyunları bulundurur ve de istenmeyen oyunları indirmeyerek harddisk ve alanından kazanç sağlar.


Bulut Sunucusuna eklenmesini istediğiniz ya da olmasını düşündüğünüz oyun/mod/program/araçlar için resmi Facebook sayfasından bizlere direk mesaj ile talebinizi ulaştırabilirsiniz. Oyun ve sunucularla ilgilenen teknik ekibimiz talebinizi değerlendirip isteğinizin sunuculara eklemesini/güncellemesini yapacaktırç



 

3- Oyun Arşivi Ücreti Mi?


Oyun arşivi hizmetimizin bir özelliği olduğu için herhangi bir ücret talep edilmez ve bulut sunucularımızdan istediği zaman herhangi bir kota olmadan faydalanabilir. Şu anda sunucularımızda ortalama 10TB oyun arşivi istediğiniz zaman indirmeye hazır olarak bulunur ve sürekli yeni oyunların eklenmesiyle arşivimiz büyümeye devam etmektedir.



4- Kendi Oyunlarımı da Oynatabilir miyim?


Bulut Sunucularında olmayan ya da özel olarak işletmesinde olmasını istediğiniz oyunu da Sunucunuzdan Netkafem yazılımına entegre edip müşterilere sunabilirsiniz.

Ayrıca kendi oyun arşivini kullanmak isteyen işletmeler için Netkafem yazılımı tüm oyun arşivleriyle uyumsuzluk sorunu olmadan çalışır. Ancak otomatik güncelleme ve daha güncel ve popüler oyunlar için Bulut Sunucularından indireceğiniz oyunları kullanmanızı tavsiye ederiz.



5- Windows 10 Destekler mi?


Netkafem yazılımı oyun ve işleme performansına uygun olarak geliştirildiğinden Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows XP gibi tüm Windows sürümlerini destekler. Farklı bir işletim sistemi çıktığında Netkafem yazılımını da yeni işletim sistemine uygun olarak çalışması için yazılım geliştiricilerimiz tarafından güncellemesi yapılacaktır.



6- Netkafem Server Maliyeti Ne Kadar?


Disksiz sistem sunucu maliyeti işletmenin ihtiyaçlarına ve terminal sayısına bağlı olarak değişmektedir. Sitemizde ki "Minimum Sistem Gereksinimleri" sayfasından işletmenize en uygun Sunucu yapılandırmasını seçebilir ve fiyat araştırması yapabilirsiniz. Netkafem bir yazılım firmasıdır ve sunucu bilgisayar satışı yapmamaktadır. Kafenizde olan bir donanımın sunucu için uygun olup olmadığını öğrenmek isterseniz resmi Facebook sayfamızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz, teknik departmandan bir arkadaşımız size yardımcı olacaktır.



7- Ağ Altyapımı Değiştirmeli miyim?


Disksiz sistem çalışma olarak tüm veriler ağ üzerinden yapılacağı için ağ altyapınızın iyi olmasını gerektirir. Disksiz sistem Minimum ağ altyapı gereksinimi olarak kablolarınız Cat5E, switchleriniz 1Gb/sn destekli olmasını tavsiye ederiz. Daha iyi bir kablolama sistemi ile daha fazla performans alınabilir.



8- Tek Sunucu Üzerinden Kafe İşletmek Performanslı mı?


Bilinenin aksine Disksiz Sistem oyun performansı, diskli sistem oyun performansından daha iyidir. Netkafem yazılımı oyun performansına yönelik geliştirildiğinden Sunucu bilgisayar yönetimi, veri trafiği ve terminal veri işleme performansı tam optimize edilmiştir ve yazılım güncellemeleri ile sürekli geliştirilmeye devam edecektir. Netkafem imaj yönetimi bakımından terminallerinizi ve sunucu bilgisayarı gereksiz meşgul etmez, kararlı çalışır ve diskli sistem gibi terminalin kullandığı imajın gereksiz dosyalarla şişmesi söz konusu değildir.



9- Tek Sunucu Üzerinden Kafe İşletmek Güvenli mi?


Yine bilinenin aksine Disksiz Sistem Kullanmak en güvenli kafe/işyeri işletme tercihidir. En çok korkulan bilgisayarların yavaş çalışması, oyunların yavaş açılması sorunlarını doğru sunucu konfigürasyonu ve ağ altyapısını kullanmanızla ilgilidir. Diskli sistemlerde ki elektrik kesintisi ya da diğer acil olaylar sırasında ki veri kaybı Disksiz sistemlerde yaşanmaz, Sunucu bilgisayarınız için kullanmanızı tavsiye ettiğimiz UPS Kesintisiz güç kaynağı aracı ile verilerinizi koruyabilirsiniz.

Ayrıca dilerseniz büyük oyuncu kafelerin de tercih ettiği, birden fazla sunucu bilgisayar kullanılan düğüm sunucuları ile hem daha kararlı bir veri akışı ve veri güvenliği sağlayabilirsiniz. Sunucu bilgisayar ile aynı konfigürasyona sahip bir düğüm sunucusu, aynı ağa bağlı olarak çalışan diğer Netkafem sunucusuna otomatik olarak bağlanır tüm veriler otomatik olarak yedeklenir, ana sunucu yük altında iken duruma göre diğer sunucudan çalışır. Ayrıca düğüm sunucu için farklı bir Netkafem Lisansı almanıza gerek yoktur, tek lisans ile dilediğiniz kadar düğüm sunucuları oluşturabilirsiniz.



10- Netkafem Ücreti Ne Kadar?


Netkafem Lisans ücreti terminal ve düğüm sunucu sayısı farketmeksizin yıllık 750 TL' dır. Bu ücret yalnızca yazılımı kullanabilmek için gerekli olan lisans ücretidir ve programın tüm özelliklerini herhangi bir kısıtlama olmadan kullanabilmek için ödenir. Bayiler tarafından yapılacak kurulumlar için kurulum ücreti bu fiyata dahil değildir ve bayi ile işletmenin arasındaki anlaşmaya bağlı olarak farklılık gösterebilir.



11- Kurulumu Kim Yapıyor?


 Yazılım şirketi olarak internet kafelere tarafımızdan kurulum yapılmamaktadır. Resmi Facebook Sayfasından bilgi alabilmek için bizimle iletişime geçiniz, size en yakın bayi/teknik destek servisine yönlendirmesini yapacağız.



12- Kendim Kurabilir miyim?


Dilerseniz sitemizde yayınladığımız kurulum videoları ve dökümanlardan yararlanarak kendiniz rahatça kurulumu yapmayı deneyebilirsiniz. Merak ettiğiniz soruları resmi Facebook sayfasından bize iletibilir ya da internette ki birçok platformdan(Facebook İnternet Kafeler Yardımlaşma Grupları, İnternetkafeciler forum sayfalarından) kullanıcılarımıza/bayilerimize sorabilirsiniz.



13- Test Hesabı İçin Ne Yapmalıyım?


Siz de Netkafem yazılımını kullanmayı düşünüyor, performans ve yeniliklerine göz atmak isterseniz resmi Facebook sayfasından bizimle iletişime geçebilirsiniz, arkadaşlarımız size yardımcı olacaklardır.



14- Acil Sorunum Olduğunda Ne Yapmalıyım?

Bayi/Teknik Servis tarafından kurulum yapmadığınız ve acil yardıma ihtiyacınız olan durumlarda resmi Facebook sayfamıza direk mesaj bırakınız, yetkilimiz sizinle iletişime geçecek ve yardımcı olacaktır. Yerinde bir destek gerektiğinde size en yakın bayimize yönlendirme yapacağız.

Kendi kurulumcunuz ya da teknik bakım anlaşması yaptığınız bayi/kişi var ise ondan destek almalısınız, özel durumlarda teknik destek alamadığınızda bizimle iletişime geçiniz, teknik olarak ne yapmanız gerektiğini ve sorunu nasıl çözebileceğiniz hakkında size yardımcı olacağız ve bayilerimiz tarafından neden teknik destek alamadığınızı bayi ile iletişime geçerek öğreneceğiz.